top of page
vlek_30x40_impuls_1.jpg

i m p u l s k o n t r o l l 

Med 500 oransje baller, et fly og en boksesekk, manipulerte nasjonalromantiske verk og stensilbaserte verk, silketrykk og veggmalerier bygges utstillingen - både inne og ute på T I D.

Med i m p u l s k o n t r o l l har Arne Vilhelm Tellefsen laget en utstilling som peker både bakover, og fremover i tid, samtidig som den forholder seg til Mandal som sted. 

  

Utstillingen «Impulskontroll» er en utforsking av selve handlingen med å ytre seg. Hva er det som skjer når man ikke klarer å stoppe impulsen. På veien fra impuls det handling er det mange stadier. Ideer og ytringer basert på sterkt sinne, eller frustrasjon overlever ikke denne tankeprosessen – for de fleste. I 2023 er det 10 år siden avdukingen av verket «Rogna» ved Buen Kulturhus. En midlertidig intervensjon forandret avdukingen av verket, og hvordan det ble oppfattet. Denne hendelsen vil bli markert på utstillingen.

OM

Vlek aka Arne Vilhelm Tellefsen er basert i Kristiansand men har oppført gatekunstverk over hele Norge og i byer rundt om i Europa. Han produserer egne og andres verk på gata. Han begynte med grafitti i 1984 og har siden den gang jobbet til å fra med å lage verk i det offentlige rom. Han har siden 2015 arrangert kunstfestivaler i Kristiansand og samarbeidet med flere av verdens fremste utøvere innen sjangeren gatekunst.

 Utstillingen åpner lørdag 25 mars kl. 14 og vi gledes!

bottom of page