top of page

t i d e n  d e t  t a r 

 Kjetil Karlsen 

13.02.21 - 15.04.21
Skjermbilde 2020-12-30 kl. 16.03.33.jpeg
NETT_ 2020-12-30 kl. 15.44.05.jpg
nett_ 2020-12-30 kl. 15.41.52.jpg
nett_2020-12-30 kl. 15.39.51.jpg

Kjetil Karlsen er i stor grad selvlært som fotograf og utdannet psykiatrisk sykepleier og jobber som enhetsleder. Han har hatt en stor interesse for fotografi siden tidlige ungdomsår. Kunnskapen om fotografiet kombineres med kunnskap fra psykologi og en stor kjærlighet for natur.
Han bor og arbeider i Beisfjord, i Ofoten. Kjetil har tidligere stilt ut på La Galerie Hors-Champ, Paris og på Galleri My, Narvik.

Han er en dedikert fotokunstner, vi er glade for at vi får lov til å presentere Kjetil sine arbeider her i regionen. Vi ønsker med dette å introdusere vårt publikum for et interessant bildeunivers.

Kjetil både søker og leter etter, og forsøker samtidig å formidle det universelle, det som er grunnleggende for alle mennesker. Både det vi føler, og de følelser som har gått tapt. Forholdet mellom menneske og natur står alltid sentralt, sammen med menneskelige følelser og sanser. Også det mellommenneskelige møte og forholdene oss i mellom skildres. Det melankolske ligger ofte i bunnen, et rom for å virkelig se, og å la seg bli berørt, og kunne gi det tiden det tar.
Kjetil fotograferer både analogt og digitalt og veksler mellom bruk av forskjellige kameraer, avhengig av hvilken stemning og tematikk han ønsker å formidle. Han bruker kun naturlig lys i bildene sine og bruker ofte ting han finner i omgivelsen som filter. Være seg en glassbit, en fjær, blader, gamle tekstiler. 

T i d e n  d e t   t a r   er en utstilling som favner bredt, både i tidsrom og bildeuttrykk

Fotografiene strekker seg fra å være umiddelbare utrykk for Kjetils egne tanker og følelser til mer planlagte og gjennomtenkte fotograferinger.

Uansett fremgangsmåte ligger melankolien der hele tiden. Noen ganger tydelige, andre ganger mindre iøyenfallende, men likevel alltid tilstede.

bottom of page